Voordat Li Ling acrobate werd was ze actief als topsporter. Ze is jarenlang ritmisch gymnaste geweest en heeft daarbij veel podiumplaatsen weten te bemachtigen. Zo werd ze in 2012 Nederlands Kampioene bij de junioren.

Via de ritmische gymnastiek kwam ze in 2008 in contact met Corpus Acrobatics.

 

Corpus Acrobatics zag het acrobatische talent in Li Ling en ze kon in de speciale talenten-acrobatenscholing van het gezelschap.

Op haar 12de kreeg ze haar eerste rol  in het circusspektakel "Evolution" van Corpus Acrobatics en ging hiermee  langs de Nederlandse theaters. Ook ging ze met Corpus Acrobatics mee op tournee naar Mexico voor het Intenational  Festival Cerventino.

 

Enkele jaren trainde ze zowel ritmische gymnastiek als acrobatiek. In 2016 hakte ze definitief de knoop door en heeft ze ervoor gekozen het acrobatenvak in te gaan en zich daar verder in te ontwikkelen. Corpus Acrobatics heeft haar daarin gestimuleerd door mee te kunnen doen in vele optredens in binnen- en buitenland en door haar scholing te intensiveren.

 

Li Ling werkt samen met Corpus Acrobatics en heeft al veel optredens gedaan in binnen- en buitenland.  

Ze is gespecialiseerd als contortioniste (slangenmens / slangenmeisje) en heeft onder leiding van talentencoaches en choreografen van Corpus Acrobatics, Vincent Michels en Marley Eltz,  alle kneepjes van het vak geleerd. Kijk daarom voor meer informatie over Corpus Acrobatics met o.a. het speciale talentenprogramma op:  http://www.corpus-acrobatics.nl/

 

Ze is in staat acts uit te voeren die slechts een enkeling wereldwijd kan doen. Daarmee heeft ze een unieke positie in de wereld van de contortionisten veroverd.

 

In 2017 is ze een ervaring rijker geworden door als acrobate mee te doen in de musical voorstelling

´Sprookjessprokkelaar De Musical´ in het Efteling Theater.